Crizele sanitare, îmbătrânirea populației, creșterea așteptărilor referitoare la servicii de înaltă calitate și progresul tehnologic reprezintă tot atâtea provocări pentru durabilitatea și reziliența sistemelor de sănătate. Acești factori demonstrează necesitatea unor ajustări și/sau a unor reforme structurale care să îmbunătățească sănătatea publică și eficiența, reziliența și durabilitatea sistemelor sanitare, garantând totodată accesul echitabil la servicii de calitate.
Pentru a aborda aceste provocări, statele membre ale UE întreprind reforme pe care le includ în programele, politicile și strategiile lor în domeniul sănătății. Comisia oferă sprijin practic autorităților sanitare pentru punerea în aplicare a reformelor și pentru schimbul de bune practici cu alte state membre ale UE, venind astfel în completarea altor forme de sprijin disponibile.
În conformitate cu prioritățile stabilite de Comisia Europeană și cu prioritățile naționale, Comisia contribuie la o mai bună protecție a sănătății cetățenilor, permițând statelor membre să prevină și să reacționeze la viitoare pandemii și îmbunătățind reziliența sistemelor de sănătate ale statelor membre. Astfel, atât în timpul unei crize sanitare, cât și în condiții normale, obiectivele vizează o mai bună protecție a sănătății cetățenilor și, practic, îmbunătățirea bazei pentru efectuarea de investiții durabile în sisteme de sănătate puternice, precum și în forța de muncă din sectorul sanitar.
Aflați mai multe despre proiectele noastre>
Descărcați de aici broșura despre asistența medicală și îngrijirile de lungă durată >